Ποινή φυλάκισης 15 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου στον 47χρονο μαραγκό για την επίθεση στον Αθηναίο δικαστικό επιμελητή Ιωάννη Παναγόπουλο. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είναι ήδη καταδικασμένος για την υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη.
Παρών ήταν και ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος τον είχε μηνύσει, υποστηρίζοντας πως του είχε επιτεθεί και τον τραυμάτισε στο μάτι το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου 2017, όταν ο κατηγορούμενος συμμετείχε στην ομάδα των ανθρώπων που διαμαρτύρονταν για την διαδικασία εκτέλεσης της κατάσχεσης σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της παλιάς πόλης. Τότε ο δικαστικός επιμελητής είχε υποστηρίξει πως ο κατηγορούμενος τον είχε χτυπήσει, έχοντας σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών, ενώ αργότερα είχε απευθύνει και «διάγγελμα» στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης εναντίον των κρητικών.
Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου πως ο δικαστικός επιμελητής υπήρξε προκλητικός κατά την εμφάνιση του στο Ρέθυμνο. Είχαν προηγηθεί και άλλες απόπειρες εκτέλεσης του πλειστηριασμού τους προηγούμενους μήνες που ήταν ανεπιτυχείς λόγω της παρέμβασης των πολιτών, μελών του ΣΑΟΡ, και στις 2 Σεπτεμβρίου ο δικαστικός επιμελητής είχε ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, φοβούμενος νέα επεισόδια. Όντως, εκείνη την ημέρα η αστυνομική δύναμη ήταν πολύ μεγάλη. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έσπασε τον κλοιό των αστυνομικών, αλλά ότι κατά την απώθηση των πολιτών από τους αστυνομικούς, σήκωσε το χέρι του και του έριξε ουσιαστικά ένα χαστούκι. Ερμήνευσε την στάση του αυτή ως αγανάκτηση και συνέπεια της προκλητικότητας, όπως είπε, του επιμελητή απέναντι στους συγκεντρωμένους.
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Πέτρος Στεφανάκης, αναφέρθηκε στα περιστατικά εκείνης της περιόδου, μεταφέροντας πως ο μηνυτής υπήρξε προκλητικός με τη στάση του και τις εκφράσεις του και υποστηρίζοντας πως η σωματική βλάβη, που φέρεται ότι προκάλεσε στον επιμελητή ήταν απλή.
Ο 47χρονος κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για αντίσταση κατά των αστυνομικών και το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή του, επιβάλλοντας του ωστόσο τις ελάχιστες ποινές.
Δεν έλειψαν, πάντως, οι εντάσεις στη χθεσινή δίκη, καθώς στο ακροατήριο ήταν παρόντες πολλοί πολίτες, μέλη του ΣΑΟΡ, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον 47χρονο. Κατά την διάρκεια της κατάθεσης ενός μάρτυρα υπεράσπισης, οι αναφορές του προκάλεσαν την δυσαρέσκεια της έδρας, ενώ ταυτόχρονα οι παρόντες πολίτες τον επικρότησαν με φωνές και χειροκροτήματα. Η έδρα αποχώρησε για λίγο και στη συνέχεια ζήτησε από το ακροατήριο να μην παρεμβαίνει.
Ο 47χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και επέστρεψε στις φυλακές των Χανίων, όπου κρατείται, έχοντας καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 26 ετών για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.